Kompania “GNTC Gorenje Niti Tiki” u themelua në vitin 1975 nga z. Aqif KADRIU dhe u vazhdua nga dy djemtë e tij, Zijush dhe Fatmir KADRIU.

Gjatë kësaj kohe, kompania kishte kapacitetin për të ofruar produktet e saj në tre tregjet në rajon: Kosovë, Serbi dhe Mal të Zi.  Në vitin 1999, kompania hyri në tregun e Kosovës me marrëveshje me Gorenje – Slloveni për të qenë një shpërndarës ekskluziv i të gjitha asortimenteve të tyre të produkteve.

Që atëherë, kompania është e pranishme në tregun e Kosovës që gjendet në zonën periferike të Prishtinës – Veternik.

Në ditët e sotme, GNTC group është i pranishëm në tregun e Kosovës me 6 Department Store të mëdha dhe 4 Department Store të vogla që përbëjnë një total prej 10 Gorenje Department Store.

Gjatë gjithë veprimtarisë së kompanisë në tregun e Kosovës, GNTC group ka themeluar rrjetin e vet të shitjes me 30 franshiza – dyqane të vogla me teknikë të bardhë Gorenje që mbulojnë tërë territorin e Kosovës.

KOMPANIA SOT

Qendra e parë është e vendosur në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë. Është një department store tërheqëse me një pamje moderne. Ajo posedon një hapësirë prej 12.000m², ku 6.500² përdoren për aktivitetet e saj të shitjes me pakicë ndërsa pjesa tjetër përdoret për hotel, zyre administrative, sallat e konferencave dhe parking të mbyllur. Markat tregtare që janë duke operuar në këtë Qendër janë: Gorenje – pajisje shtëpiake nga Sllovenia, Prity – kamina nga Bullgaria, Plamen – kamina nga Kroacia, Gorenje Department Store Pelet, OVS – veshëmbathje nga Italia, CCC- këpucë nga Polonia, Star – aksesorë shtëpiake nga Italia, BRW – mobilje nga Polonia, VIP & Cartlon & Fabrizio – valixhe nga India , Anglia dhe Gjermania, FreeON – karroca për fëmijë nga Sllovenia, Faktum – krevetë fëmijësh nga Hungaria, Bebi Snovi–krevetë fëmijësh nga Sërbia, Hotel & Restorant, dhe Rainbow Café.

  PRISHTINA

  Qendra e parë është e vendosur në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë. Është një Department Store tërheqëse me një pamje moderne. Ka një hapësirë ​​prej 12,000 m², ku 6,500 ² përdoret për aktivitetet e saj të shitjes me pakicë, ndërsa pjesa tjetër përdoret për hotel, zyre administrative, sallat e konferencave dhe parkingun e mbyllur. Të gjitha brendet tona janë të pranishme në Department Store të Prishtinës. Në këtë qendër është gjithashtu dhe Hoteli & Restorant në katin e 8 që ka një pamje mahnitëse nga i cili duket i gjithë qyteti I Prishtinës.

  Brendet që janë prezent në Department Store në Prishtinë janë: Gorenje – Teknik e bardhë nga Slovenia, Gorenje Servis – servisim i pajisjeve të produkteve nga Gorenje, Prity – kamina nga Bullgaria, Plamen – kamina nga Kroacia, GNTC Pelet – pelet për Kalda, GNTC kalda – kaldaja me madhësi të ndryshme, OVS – veshmbathje nga Italia, CCC – këpucë dhe canta nga Polonia, Medio Basso – produkte të ndryshme shtëpiake, 75-mall – shitore online me shumë produkte të ndryshme nga brendet Gorenje, HA, FreeOn, Tognana – Enë porcelani nga Italia, Duralex – gota nga qelqi dhe enë gatimi nga Franca, Luigi Bormioli – gota të ndryshme me kualitetin më të lartë në Evropë, Haushalt – produkte të ndryshme shtëpiake, Poland Mobilje – mobilje nga shumë shtete të ndryshme të Evropës, BRW – mobilje nga Polonia, VIP & Cartlon & Fabrizio – valixhe dhe canta nga India, Anglia dhe Gjermania, FreeON – karroca dhe lodra të ndryshme nga Kroacia, Bebi Kreveta – krevetë të ndryshëm për fëmijë, Pilot – bicikleta për fëmijë dhe të rritur, Force – aksesoarë të ndryshëm për bicikleta, Hotel & Restaurant dhe Rainbow Café.

  MITROVICA

  Mitrovica gjendet në pjesën veriore të Kosovës me një popullsi totale prej 75,000 banorësh. Qendra e dytë ndodhet këtu ku ka filluar punën në vitin 2010 dhe ka një hapësirë ​​prej 2,000 m². Ajo ofron kushte luksoze për klientët e saj, si dhe një mundësi e shkëlqyer për pazar dhe zbavitje. Të gjitha brendet tona janë prezente në dyqanin e Mitrovicës.

  Deri në fund të vitit 2012, ne kemi ndryshuar politikën e veprimit në këtë qendër. Të gjitha produktet në OVS janë 50% zbritje. Konsiderohet si një dyqan i veshjeve. Brendet e tjera veprojnë me çmime normale në raste të veçanta kur ka promovime.

  PRIZREN

  Prizreni është qyteti i dytë më i madh në Kosovë. Sipas Statistikave të Popullsisë 2011, popullsia e përgjithshme është 180,000. Ekonomia e komunës së Prizrenit kryesisht bazohet në bujqësi, tregti, ndërtim dhe përpunim të ushqimit – të gjitha ndërmarrjet private. Ky është një qytet multietnik me një histori të pasur prapa që e bën atë interesante për turistët.

  Në vitin 2011, Department Store i tretë u hap për publikun në Prizren me 2.800 m². Ajo është e vendosur në pjesën tregtare të qytetit dhe ofron një mjedis të mirë për blerje. Konsumatorët kanë një gamë të gjerë produktesh të gatshme për të përmbushur nevojat e tyre. Të gjitha brendet tona janë të pranishme në Shitore të Prizrenit.

  GJILAN

  Gjilani ndodhet në pjesën juglindore të Kosovës, me një popullsi të përgjithshme prej rreth 90,000 banorësh. Ekonomia e këtij qyteti bazohet kryesisht në bizneset e biznesit të vogël. Prandaj, në maj të vitit 2012, kompania filloi aktivitetet e saj në Gjilan me 2.000 m², për të ofruar produkte dhe shërbime për klientët tanë. Ashtu si në tre qytete dhe qendrat e mëparshme, aktivitetet janë të njëjta.

  Në vitin 2015, qendra u rivendos në pjesën tregtare të qytetit me hapësirë 3320 m2. Është dizajnuar me mobiliet më të fundit të koleksionit dhe funksionon me të gjitha brendet që bashkëpunojmë.

  PEJE

  Peja ndodhet në pjesën perëndimore të Kosovës me një popullsi totale prej 175,000 banorësh. Ekonomia e këtij qyteti bazohet kryesisht në bizneset e vogla të tregtisë, bujqësisë dhe turizmit. Prandaj, në tetor 2015, kompania filloi aktivitetet e saj me 3,500 m² për të ofruar produkte dhe shërbime për klientët tanë. Produktet dhe shërbimet e ofruara janë të njëjta në të gjitha vendet. Të gjitha brendet tona janë prezente në Pejë.

  FERIZAJ

  Qendra më e re dhe më tërheqëse në qytetin e Ferizajt ka filluar punën e saj. Një qendër e re me një ambient të këndshëm dhe shërbim me standardet evropiane. Hapësira prej 9,100 m² me mbi 500 parkingje të mbushura me sende të ndryshme për çdo kërkesë të qytetarëve të Ferizajt.

  Shumë prej markave të njohura si GORENJE, OVS, Polonia Mobilje, Prity Kamina, FreeOn, Rainbow Café, Pilot, MaxEurope, Fabrizio dhe shumë të tjerë e bëjnë Dyqanin e Deponisë së Gorenjve në Ferizaj një nga qendrat më të plota. Vlen të përmendet se Departamenti i Shëndetit Gorenje në Ferizaj u zgjerua në 3500m² me parket mobiljesh me standarde evropiane.